Uusi alku

Blogi on jälleen elänyt vajaan vuoden verran hiljaiseloaan, mutta nyt lienee taas aika hiukan avata kuulumisiani. Viime kesä päättyi jalkaterän rasitusosteopatian (murtuman esiaste) jälkeen positiivisesti triathlonin SM-kultaan syyskuussa. Sen jälkeen olo oli kuitenkin varsin sekava. En ollut pystynyt neljään vuoteen harjoittelemaan saati kilpailemaan, kuten juoksijat enkä tiennyt pystyisinkö ylipäätään enää koskaan harjoittelemaan siten, että voisin tavoitella itseäni motivoivia juoksutuloksia. Juoksijat kuitenkin tehdään juoksemalla ja omia ennätyksiä saati kansainvälisiä kenttiä on vaikea tavoitella, jos jalat hajoavat jo selkeästi alle 100km viikkokilometreillä.

En siis tiennyt mitä halusin, joten päätin antaa itselleni vuoden aikaa päättää. Halu kilpaurheilla ja pyrkiä takaisin kansainväliselle tasolle oli yhä vahva, mutta tarvitsin aikaa miettiä, missä lajissa haluaisin vielä yrittää. Niinpä lähinnä kilpakuntoilin ja harjoittelin juoksua, hiihtoa ja triathlonia melkoisena sekametelisoppana. Talven sairastelukierteeseen yhdistettynä sekametelisoppa ei odotetusti tuottanut kovinkaan hyvää tulosta, mutta tärkein kuitenkin tapahtui. Keväällä tiesin, mitä haluan ja olin motivoitunut tekemään täysillä töitä tavoitteideni eteen.

Päätösentekoa helpotti helmikuussa ilmaantunut lonkkavaiva, joka edelleen hieman haittaa menoa. Vaiva esti minua pitkään juoksemasta, mutta sen aikana huomasin nauttivani hiihtolenkeistä enemmän kuin harjoittelusta pitkään aikaan. Lisäksi tuntui huomattavasti motivoivammalta aloittaa keväinen kunnonrakennus kohti seuraavaa talvea kuin kohdata viides peräkkäinen vamman vuoksi pilaantuva kesän juoksukausi.

Toukokuun alusta lähtien olen siis harjoitellut hiihdon ehdoilla ensimmäistä kertaa elämässäni. Se ei tarkoita, ettenkö enää koskaan kilpailisi juoksussa tai triathlonissa, vaan hyvin todennäköisesti kilpailen molemmissa tänäkin kesänä. Harjoitukselliset tavoitteeni on kuitenkin siirretty kohti talvea. Lähtötilanne kevätkunnon puolesta ei todellakaan ollut hyvä, mutta parissa kuukaudessa tultu isoin harppauksin eteenpäin monella osa-alueella. Lisäksi tavoitteiden kirkastuminen on vaikuttanut mielialaan erittäin positiivisesti ja rehellisesti sanoen en edes muista, milloin olisin nauttinut harjoittelusta yhtä paljon kuin olen tänä kesänä nauttinut.

Pieniä vastoinkäymisiä (olkapään sijoiltaanmeno) lukuun ottamatta peruskuntokauden harjoittelu on sujunut hyvin ja monipuolisissa merkeissä.

Advertisement

5 vastausta artikkeliin “Uusi alku”

 1. Hienoa ettet heittänyt kirvestä kaivoon vaan vaihdoit hiihtoon. Toivottavasti pysyt Vevessä ettei seurakin muutu? Tsemppiä kovasti kaikkeen tekemiseen ja seuraan tiiviisti uraasi!
  t. ex-hiihtäjä Neuskista

  Tykkää

 2. Heippa Oona! Olen valtavan iloinen tuosta päätöksestäsi, jonka kypsymisestä olen nähnyt jo jonkin aikaa merkkejä mm. Instagram-kuviesi ja niiden tekstien kautta. ”UUSI ALKU” otsikko kuulostaa sopivan intohimoiselta ja rohkealta. Tästä tulee sinun urheiluusi ja elämääsi vielä hyvä kuvio. Terveisin ja kannustaen: Matti Halmeaho

  Tykkää

 3. Kiva Kuulla, jotta olet taas päässyt kilpaurheilun pariin! Kaikkea Hyvää jatkossa ja Menestystä jatkoon! Toivotaan jotta sairastelukierre on nyt OHI!

  Tykkää

 4. Kiitos Oona mukavasta viestistäsi – tätä olen odottanut.

  Onnea uuteen yritykseen !

  Heikki Lehmus

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s