Hyvää ja vähemmän hyvää juhannusta

Juhannus vaan ei ole minua varten. 2014: 40 astetta kuumetta ja Euroopan joukkuemestaruuskilpailujen seuraaminen sohvalta käsin. 2015: Euroopan joukkuemestaruuskilpailut 30 asteen helteessä, katastrofaalinen kisasuoritus, pistävä kipu joka askeleella ja seuraavat juoksuaskeleet kahden kuukauden kuluttua. 2016: Väliinjäävät Kuortaneen eliittikisat ja viimeisen rajanalitusmahdollisuuden myötä karkaava EM-kone.

Jälleen kerran kaikki kaatuu niskaan, kun juoksu alkaa olla vähän sinne päin ja kisavire lähellä. Kaksi hyvää ja itseluottamusta nostanutta treeniä viime viikolla, mutta jälkimmäisen (estetreeni) jälkeen tuntemukset kantapäässä. Eivätkä ne loppujen lopuksi jääneet tuntemuksiksi vaan juoksemisen täysin estäviksi ”puukoniskuiksi”. Diagnoosi on vielä epävarma ja tarkentunee parin viikon sisällä. Tällä hetkellä kuitenkin näyttää, että selviän parin viikon juoksutauolla, mutta tässä tilanteessa helposti pelkää sitä pahinta.

Kaksi viikkoa kuitenkin käytännössä tarkoittaa osaltani taputeltua arvokisakesää. Joidenkin mielestä se oli ehkä taputeltu ilman vammaakin, mutta itselläni ja lähipiirillä oli kyllä tieto, että rajojen alitus olisi ollut realistista, joskaan ei tietysti varmaa. Pettymys on valtava, ajatukset sekaisin ja päällimmäisenä kysymyksenä, miksi taas kävi näin. Tällä hetkellä en voi kuitenkaan kuin lepuuttaa jalkaa, ylläpitää kuntoa vedessä ja toivoa, ettei koko kesä ole ohi. Tarkemman diagnoosin aika on, kun ongelman todellinen laatu selkiytyy…

Advertisement

4 vastausta artikkeliin “Hyvää ja vähemmän hyvää juhannusta”

  1. Voi itku ja hammastenkiristys, ei kiva juttu ollenkaan. Miksi ihmeessä sen kantapään pitää nyt just kiukutella? No loppukaudestakin on ihan hyviä kisoja tiedossa, Ruotsi-ottelua ym vaikka tietysti ne kisat kalpenee kun nuo EM ja O-kisa olivat tavoitteena. Täytyy toivoa että kuitenkin pääset vielä kesällä radalle näyttämään kykysi ja turvaamaan ensi kauden treenirahoituksen! Tsemppiä, hyviä hermoja ja uskoa loppukauteen!

    Tykkää

  2. Toivottavasti vielä tänä kesänä pääset hyvään vauhtiin. Hirveästi tsemppiä ja uskoa siihen että kyllä se vielä aurinko paistaa.

    Tykkää

  3. Toivotaan, että selviät tästä takaiskusta vain pelkällä säikähdyksellä ja levolla. Aivan kohtuuttomia takaiskuja olet saanut kyllä kokea viime vuosina, mutta älä lannistu! Kilpailukausihan on vasta alussa. Estejuoksu ja sen harjoittelu on kovaa iskutusta jaloille, sen sai taas kerran huomata. Pää pystyyn Oona! Ilon hetkiäkin tulee Sinulle vielä. Terveisin: Matti Halmeaho.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s